Master powerlifter Wim Bevers derde tijdens NK powerlifting senioren

Alkmaar 26-2-2017

Tijdens het NK powerlifting equipped voor senioren heeft Wim Bevers deelgenomen in de -83 kilo klasse, bij SSS Alkmaar.

In voorbereiding voor het NK powerlifting voor masters wat op 21 mei in Eindhoven zal plaatsvinden werd besloten om wat meer wedstrijdervaring op te doen.

Wim begon met 180 kilo kniebuigen (squat) wat de eerste keer helaas werd afgekeurd, maar de tweede keer wel gelukkig wel goed, hierna was 190 kilo ook geen probleem, zijn tegenstander die bijna uitbomde (3 foute beurten) kwam tot 185 kilo, wat 5 kilo voorsprong opleverde.

Bij het bankdrukken begon Wim met 100 kilo, wat prima ging, daarna 110 kilo, wat ook geen probleem was, 120 kilo ging echter niet helemaal goed, dus het bleef steken op 110, terwijl zij tegenstander maar liefst 125 kilo haalde, een achterstand dus van 10 kilo totaal !

Bij het deadliften begonnen beide lifters met 185 kilo, hierna verhoogde Wim naar 197,5 kilo om op de tegenstander in te lopen, omdat hij zwaarder was moest hij meer kilo’s tillen !

Beide lifters hadden geen probleem met de gewichten en Wim verhoogde naar 207,5 kilo in een laatste poging om de tegenstander te verslaan, die gaf hetzelfde gewicht op, maar moest na Wim tillen omdat hij een betere loting had !

Wim trok het gewicht redelijk makkelijk, dus nu was het aan de tegenstander, deze trok het gewicht ook goed omhoog, wat hem een tweede plaats opleverde, en Wim Bevers werd als master 2 derde op dit NK senioren,

Wim had een totaal van 507,5 kilo, en hij moet voor een WK kwalificatie in mei 500 kilo halen, dit is echter wel RAW, dus gewoon in T-shirt tillen, maar de voorbereiding is in ieder geval goed !