Thaiboksen

Thaiboksen

Thaiboksen,  lestijden & prijzen

Het thaiboksen is een traditie die afkomstig is uit Siam. Siam is een oude naam voor Thailand die vroeger veel gebruikt werd maar nu ook nog. In Thailand is het geen kickboksen maar Muay Thai. Als je een Muay Thai bokser was werd je gezien als de held van het volk die voor zijn vaderland streefde. In 1975 kwam in Europa een variant van deze vechtstijl, wat hier bekend staat als kickboksen.
Er zijn wel degelijke verschillen tussen het kickboksen/thaiboksen in Europa en het Muay Thai in Thailand. In Thailand wordt gebruik gemaakt van elleboog en knietechnieken, terwijl dit in Europa verboden is. Er worden vele thai-en kickbokswedstrijden over de wereld gehouden die goed georganiseerd zijn. Zo kan men toch hard en goed genoeg trainen om op zo’n wedstrijd niveau in Europa mee te draaien.

Muay Thai staat sowieso niet voor niets bekend als een van de hardste vechtsporten die er is. De bescherming van Muay Thai en kickboksen is hetzelfde: bokshandschoenen, bitje en een tok. Het enige verschil is dat bij Muay Thai knieën en ellebogen mogen worden gebruikt en bij het kickboksen niet en dat bij sommige bonden van kickboksen worpen zijn toegestaan en bij Muay Thai niet. Het systeem van kickboksen en Muay Thai is gewoon doorgaand of knock-out.

thaiboksen-1y0egbvan5g